Malzemeler
250 gram margarin (eritilmis)
3,5 su bardagi un
1 yumurta
1 vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardagi seker
Ic mazlemesi
3-4 adet rendelenmis elma
yeteri kadar ceviz ici
1 su bardagindan biraz az seker
1 cay kasigi tarcin (istenirse biraz daha fazla konabilir)
Yapilisi
Unu eritilmis (ilik) yag ve diger malzemelerle birlikte karistirarak yoguralim ve sert bir hamur elde edelim. Mini bir tepsiyi yaglamadan hamurun yarisindan biraz fazlasini bastırarak yayalim. Ve hazirladigimiz elmali harci cigden hamurun uzerine her tarafina gelecek sekilde yerlestirelim. Daha sonra kalan hamuruda rendeleyerek serpelim ve pembelesinceye kadar firinda pisirelim. Sicakken keselim ve servis tabagina alalim. Soguduktan sonra uzerine pudra sekeri serpelim.
2 yorum:
Suheylacigim..
Sonunda elmali pasta tarifini de denedim.Super oldu.
Buraki un-seker-kabartma tozu oranlari ordakilerden farkli oldugundan Amerika'dan siteyi takip eden arkadaslar icin yaptigim degisiklikleri vereyim istedim.Sitene katkim olsun benim de.
Ayni tarif icin 2 su bardagindan biraz fazla un yetiyor.Ben 2,5 su bardagiyla denedim , hamuru toplamak icin epeyce ugrasmam gerekti.Seker oranini da yari yariya azaltmak gerekiyor.Kabartma tozunu atarken de eliniz korkak olmamali; en az iki kati kadar atmak gerekiyor.
Sevgiler..
Elmali pastayi begendigine cok sevindim... tarifler yapilip da begenildigi zaman mutlu oluyorum...
Ayrica verdigin bilgiler icin de tesekkur ederim...
Yorum Gönder