Perşembe, Mart 29, 2007

Paskalya


Malzemeler
Yarim paket yasmaya (ya da kucuk paketlerden 2 tane)
2 yumurta
1 yemek kasigi tuz
6 yemek kasigi seker
3 su bardagi ilik sut
2 su bardagi cicek yagi (1,5 su bardagida olabilir)
Alabildigi kadar un (yaklasik 9-9,5 su bardagi)
Yeteri kadar dovulmus findik ici


Yapilisi
Maya, ilik sut ve seker bir kapta karistilir. Boylece mayanin erimesi saglanir. Hamur yoguralacak kaba yumurta, yag ve tuz konarak karistirilir. Buna mayali karisimda ilave edilir.Daha sonra un ilave ederek kulak memesi yumusakliginda iyice yogurulur, ozlesene kadar ve uzeri ortulerek mayalanmasi beklenir.( 1 saat kadar) Ben hava soguk oldugu icin kaloriferin uzerine koydum. Hamurun mayasi geldikten sonra ceviz buyuklugunde parcalar koparip uzun cubuklar yaparak sac orgusu seklini veriyoruz. firin tepsisine yerlestirdikten sonra tekrar mayalanmasi icin bekletiyoruz. Ben yine kaloriferin uzerine koydum, hamurlar iki katina cikmisti. Cok guzel kabarmislardi. Uzerlerine yumurta sarisi surup parcalanmis findiklar serptim. Daha sonra kizdirilmis 200 dereceli firinda guzelce kizarana kadar pisiriyoruz.

4 yorum:

Sennur dedi ki...

Suheylacım merhaba .bu birbirinden güzel tariflerin vede o muhteşem görüntüler harika(kızında çok tatlı maşallah).ben bu paskalyanı en kısa zamanda deneyeceğim.çok anlaşılır bir şekilde aktarmışsın ellerine sağlık.başarılarının devamını vede değişik tariflerini bekliyoruz.Bende inşallah sitemle birazdaha yakından ilgilenip resimlendirecem.Kendine ii bak.Zeynepide çok öpüyorum.ŞENNUR

suheyla dedi ki...

Guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim... Yemekleri yapmasi benden fotograflarinin cekilmesi esimden...

Adsız dedi ki...

bugüne kadar denemedigim bir tarif paskalya cöregi..ama denemeyi cok istiyorum..tarifinizi alip deniycem insallah,,sonucu bildirrim:)yanliz bi sorum olacakti 3 bardak süt yerine su da kullanabilirmiyiz?simdiden tesekkürler..sevgiyle kalin..

suheyla dedi ki...

Ben paskalyayı yaparken hiç su kullanmadım. Hep süt le mayalıyorum. Su kulanılmaz diye düşünüyorum. Hem çok fazla yumuşak olmaz hemde cok çabuk bayatlar.