Ocakta kozlenmis patlican
Kozlenmis salca biberi
sarimsakli yogurt
yeteri kadar ceviz
soslemek icin pul biberi
YAPILISI
Patlicanlari ilkonce yikayalim. Daha sonra kabugunu soymadan ocakta alev ustunde kozleyelim. (Neden firin degilde ocak diyorsaniz eger? firinda patilcan karariyor gibi geliyor bana. ocakta yapinca daha beyaz oluyor). kozledigimiz patlicanlari bir poset icine koyup agzini baglayip biraz bekleyelim boylece daha kolay soyabiliriz. Patlicanlari soyduktan sonra ufak ufak doyrayalim.. kozlenmis biberleride ufak ufak kup seklinde dograyalim. Iri iri parcalanmis ceviz ile karistiralim uc malzemeyi ... Sarimsakli yogurt ile de guzelce karistiralim . Ancak yogurttan bir miktar uzeri icin ayiralim.. Karisimi servis yapacagimiz tabaga alip kalan yogurdu uzerini kapatacak sekilde dokelim... Daha sonra ceviz ve pul biber serpelim. En son olarak da bir miktar zeytinyag gezdirelim.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder