Salı, Aralık 24, 2013

KARNIYARIK BÖREĞİ


MALZEMELER 

4 yufka
2 yumurta
4-5 kaşık tepeleme yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
İç Malzemesi
peynir maydanoz ya da kıymalı harç
domates, biber

YAPILIŞI
İlk önce yumurta, sıvıyağ, yoğurt ve kabartma tozunu iyice karıştırarak bir harç hazırlayalım. Yufkanın birini tezgaha serelim üzerine hazırladığımız harçtan sürüp üzerine ikinci yufkayı serelim. Yine yufkanın üzerine harç sürüp sekize bölelim. Yufkanın geniş tarafına harcı koyup rulo yapalım.(sigara böreği sarar gibi) Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırladıktan sonra sardığımız böreğin üzerini bıçak yardımı ile keserek açalım ve bir dilim domates ve biber koyalım. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede kızarana dek pişirelim.. afiyet olsun...



Hiç yorum yok: