Çarşamba, Haziran 20, 2007

Borcamda Profiterol


Profiterolu cok mu seviyorsunuz? Ama yapmasi cok zahmetli... Disari cikip almak icin zamaniniz da yok simdi... benim gibi akliniza gelen seyi yemeden de duramiyorsaniz eger, hadi mutfaga o zaman.... Bu tarifi cok sevdigim arkadasim Jale'den aldim. Tariflerini aldigim kisilerin isimlerini yazmadan icim rahat etmiyor. Eger sizlerinde cok sevdiginiz tarifleriniz varsa bizimle paylasin deneyelim.

Malzeme
1,5 paket tuzsuz etimek
5+1+2 bardak sut
2 kahve fincani un
3 kahve fincani seker
1 paket krem santi
1 paket cikolatali sos

Yapilisi
Bir tencereye unu ve sekeri koyalim. Uzerine sutude ilave ederek ocakta muhallebi kivamina gelene dek pisirelim. Daha sonra mikserle ara ara cirparak iyice sogutalim. 1 paket krem santiyi 1 bardak soguk sutle cirpalim ve sogumus muhallebiye ilave ederek mikserle iyice karistiralim. Parcalanmis etimekleri hafif islatilmis buyuk borcama (kare veya dikdortgen farketmez) bir kat yerlestirelim ve uzerine muhallebi gezdirelim. Tekrar etimekleri ve tekrar muhallebiyi dokerek iyice birbirlerine karismasini saglayalim. 2 bardak sutle cikolata sosunu pisirip ve iyice sogumasini saglayalim (ara sira karistirarak ). Bir gun onceden yapip buzdolabinda da bekletebiliriz. Daha sonra hazirladigimiz sosu etimeklerin uzerine dokelim ve bir gece buzdolabinda bekletelim. Sonrada soguk soguk afiyetle yiyelim.

2 yorum:

Sennur dedi ki...

Süheylacım uzunca bir aradan sonra tekrar bu emek verdiğin sitene dönebilmek bile çok güzel,gerçekten harika oluyor bende bu profiterolü çok yaptım,ellerine sağlık,görüşmek üzere...ŞENNUR

suheyla dedi ki...

teşekkür ederim Şennur Hanım... bende severek yapıyorum..