Malzemeler
1 yumurta Sarısı / Akınıda kullanacağız
1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğrt
1 çay kaşığı tuz ve şeker
Yarım paket kabartma tozu
yeteri kadar susam
Yeteri kadar un
Yapılışı
Yumurta akı ve susam hariç diğer bütün malzemeleri karıştıralım. Sonra unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Bu hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp simit şekli verelim. Bu simitleri yumurta akına batıralım daha sonrada susama batırdıktan sonra 200 dereceli fırında pişirelim.Afiyet Olsun
1 yumurta Sarısı / Akınıda kullanacağız
1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğrt
1 çay kaşığı tuz ve şeker
Yarım paket kabartma tozu
yeteri kadar susam
Yeteri kadar un
Yapılışı
Yumurta akı ve susam hariç diğer bütün malzemeleri karıştıralım. Sonra unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Bu hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp simit şekli verelim. Bu simitleri yumurta akına batıralım daha sonrada susama batırdıktan sonra 200 dereceli fırında pişirelim.Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder