Pazartesi, Aralık 20, 2010

PATATESLI SALATA


MALZEMELER ve YAPILISI

500 gram taze patates (kabuklari iyice fircalanarak yikanir. kup kup dogranir)
1 kahve fincani siviyag
1 tatli kasigi pekmez
1 coba kasigi susam
tuz, karabiber
Bir kasede yukaridaki malzemelerin hepsi karistirilip firin kabina yayilir. Kabin ustunden patateslere degmeyecek sekilde folyo ile kaplanir ve patatesler yumusayana kadar pisirilip sogutulur.
KREMALI SOS
1/2 su bardagi zeytinyagi
1 kahve fincani sirke
1 cay bardagi krema
1 tutam toz seker, kekik, karabiber
1 corba kasigi hardal
Sos karistirilarak hazirlanir.
250 gram polorosso (yapraklari cok kivircik yesil renkte)
250 gram lolorosso (yapraklari cok kivircik kahverengi renkte)
100 gram tatli radika
2 adet kirmizi biber (halka dogranmis)
4-5 sap taze dogranmis sogan
yukaridaki malzemeler dogranarak servis tabagina yerlestirilir. Sogumus patatesler eklenir. Kirmizi biberlerle suslenir. Ikram edilecegi zaman uzerine kremali sos dokulur.

Hiç yorum yok: