Perşembe, Kasım 02, 2006

CEVIZLI-KASARLI ERISTE



Ben bu eristenin tarifini cok sevdigim kuzenim Banu'dan almistim. Burda onuda anmak istedim.

MALZEME
  • 1 corba kasesi (tepeleme dolu) ev eristesi
  • yarim su bardagi dovulmus ceviz
  • istenildigi kadar kasar peyniri
  • 2 corba kasigi tereyag

YAPILISI

Kaynamis suya eristeyi ilave edip, yeteri kadar pisirelim. Daha sonra yuvarlak minik borcama ya da tepsiye eristenin yarisini dokelim, uzerine bir miktar ceviz ve peynir koyalim. Eristenin diger yarisinida ilave edip en ustede kalan ceviz ve peyniri koyduktan sonra kizdirilmis tereyagini eristenin uzerine gezdirip sicak firina tepsiyi verelim. Kasarlar eriyip uzeri bir miktar kizarana kadar pisirelim. Dilimleyerek servis yapalim.

Ayranla birlikte cocuklarimizin cok sevecegi bir yemek olabilir...

Ben bunu cayin yanina da yapiyorum, borek gibi.. Arkadaslar cok seviyor.

Afiyet olsun
!

Hiç yorum yok: