Cumartesi, Kasım 16, 2013

HAMSİ GÜVECİ




HAMSİ GÜVECİ

Malzemeler
500 gram hamsi
2 adet domates
3 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
1 adet patates
maydanoz
1 adet limon

Yapılışı
İlk önce ayıklanıp yıkanmış ve iyice süzülmüş balıkları biraz tuzlayalım.  Patatesi, domatesi (isterseniz küp şeklinde de doğrayabilirsiniz) , soğanı ve biberi yuvarlak şekilde doğrayalım. güvecin altına biraz patates ve soğan halkaları dizelim .. sonra balıkları yerleştirelim , sırasıyla domates biber, soğan patates, tekrar balık  . en üste soğan domates ve biber dilimlerini dizdikten sonra incecik dilimlenmiş limon dilimlerini de dizerek 200 derecede ısınmış fırında pişirelim. Fırından çıktıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapalım. Not : malzemeler yeterli gelmezse ekleyebilirsiniz)
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: