Cumartesi, Kasım 16, 2013

Limonlu Mercan

Limonlu Mercan hazırlanışı:
Malzemeler:
4 adet mercan balığı
3 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı doğranmış maydonoz
1 çorba kaşığı limon rendesi
2 diş sarımsak
2 adet limon

Hazırlanışı:
İlk önce oda sıcaklığındaki tereyağının içine maydanoz, sarımsak ve limon kabuğu rendesini karıştırın. Fırınınızı  200 dereceye ayarlayın. Fırın kabına yağlı kağıt serin. Yıkanmış ve suyu iyice süzülmüş balıkları tuzladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine bir bıçak yardımıyla hazırlamış olduğumuz tereyağından biraz sürün ve üzerlerini incecik dilimlenmiş limon dilimleriyle kaplayın. Sonra balıkların  üzerini yağlı kağıt ile kapatıp önceden ısıtmış olduğumuz fırında 25 dk pişirelim. Servis etmeden önce derisini alın ve henüz sıcakken hazırladığımız tereyağ karışımından üzerlerine bir parça koyun...
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: