Çarşamba, Mart 30, 2016

HAVUÇLU KEK


MALZEMELER

4 Adet Yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
3 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı ceviz (ufak parçalara bölünmüş)
2 tatlı kaşığı tarçın
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI

Önce bir kapta unu, tarçını, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırıp bekletelim.  Daha sonra yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Güzel çırpılırsa eğer kekimiz iyi kabarır. Sonra bu karışıma sıvı yağı ekleyip karıştıralım.  Unlu karışımın içine havuç ve limon rendesini ekleyip karıştıralım . Buna cevizi ilave edelim. En son olarak da sıvı karışımla unlu havuçlu karışımı birleştirerek az daha karıştıralım. Fırın kabımızı ya da kek kalıbımızı tereyağ ya da margarinle yağlayıp unlayalım. Karışımı kalıba dökelim 180 derecede yaklaşık 50-60 dk pişirelim. Kürdanla kontrol ederek fırından çıkartalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: