MALZEMELER
200 gr kuru fasulye (yaklaşık 1 kase)
200 gr şeker (1 su bardağı)
100 gr ceviz
3 yumurta, çok çok az tuz
1 avuç barbunya
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Kestane Şekeri (üzerini süslemek için, isteğe bağlı)
YAPILIŞI
Barbunya ve Fasulye haşlanarak ezilir. Yumurta, tuz ve şeker çırpılır. Dövülmüş ceviz ilave edilir. Ezilen fasulye ile karıştırılır. Altına yağlı kağıt serilmiş ve yağlanmış tepsiye (küçük yuvarlak borcam ya da kelepçeli kalıp) dökülür. Orta derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirilir. Eğer pişmediyse biraz daha fırında bırakılır. Soğuyunca hazırladığımız krem şanti sürülür ve kestane şekeri ile süslenir. Ben bu tarifi arkadaşımdan aldım. Ben ayrıyeten üzerine çikolata sos dökerek servis yapıyorum. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder