Pazar, Aralık 10, 2006

Yalanci Kalamar



Size çok sevdiğim bir tavuk tarifi yazmak istiyorum.
MALZEMELER
Tavuk göğsü 2 adet
1 yumurta
Maydonoz
Sarımsak (1-2 diş)
Isteğe göre karabiber, pulbiber
Tuz
Un
Galeta unu (ben bayatlamış kurutulmuş ekmekleri rondadan geçirip kullanıyorum)

YAPILIŞI

İlk önce tavukları parmak kalınlığında şeritler halinde dograyalim. Daha sonra yumurtayı bir kaseye kırıp içine ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve doğranmış maydonozları ekleyip karıştıralım. Ve doğradığımız tavukları once una batırıp hazırladığımız yumurtalı karışımın içine atalım . Vaktiniz varsa eğer içinde bir saat bekletebilirsiniz. Sonra galeta ununa ya da ekmek kırıntısına bulayip kızgın yağda kızartıktan sonra sıcak olarak servis yapabiliriz.

Yanina da bol yesillikli bir salata yaparsak guzel bir ogun elde etmis olabiliriz.

Tavugu sevmeyenler bile begeniyorlar tadini. Bir deneyin derim ben....


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: