Çarşamba, Ekim 22, 2008

Yufkalı Mantı




Ben bu böreği çok seviyorum... Misafirlere de sıcak olarak servis yapıyorum . O zaman daha da lezzetli oluyor.
Malzemeler
5 Adet Yufka
Yarım kilo kıyma
1 Adet soğan
Yeteri kadar maydonoz, karabiber, tuz, pulbiber
Üzerine Sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos
Yufkaya sürmek için yağlı su karışımı (ben suyunu yağa göre daha fazla ekliyorum)
Yapılışı
İlk önce soğanı ufak bir şekilde doğrayıp az yağda kavuralım. Sonra içerisine kıymayı ilave edip kavurmaya devam edelim. Kıyma pişince içerisine maydonozu, baharatları ve tuzu ilave ederek ocağın altını kapatalım.
Daha sonra bir tabe yufkayı tezgaha serip üzerine hazırladığımız sıvı yağ ile su karışımını sürelim ve dörde bölelim. Yufkanın geniş kısmına hazırladığımız kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sardıktan sonra kendi etrafında dolayarak yuvarlak elde edelim. bu işlemi bütün yufkalar bitene kadar yapalım. Daha sonra su dolu bir kaba börekleri batırıp çıkaralım. Ve tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış kızgın fırına verelim. Servis yaparkende üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sosu koyalım. Hıımmm Afiyet olsun...



Hiç yorum yok: