Malzemeler
3 bardak ılık su
yeteri kadar tuz
aldığı kadar un
1 kg ıspanak (sadece yapraklarını kullanacağız)
3 kaşık yoğurt
1 yumurta
Yaklaşık bir kase sıvıyağ
(Bu ölçüler büyük fırın tepsisi için)Yapılışı
Hamur kulak memesi kıvamında yoğrularak mandalina büklüğünde 18 eşit parçaya bölünerek beze haline getirilir. Her beze bir servis tabağı büyüklüğünde açılıp aralarına yağ sürülerek 9 tanesi üst üste konur. Daha sonra bu hamuru tepsinin büyüklüğüne göre eşit şekilde elde sündürülerek bol yağlanmış tepsiye konur. İç harcını hazırlarken ise ilk önce ıspanaklar doğranarak içine yoğurt, yumurta ve tuz ilave edilip ovulur. Bu karışım tepsiye döşenmiş hamurun üzerine yayılır. Üst parçası içinde yukarıda yaptığımız işlemin aynısı yapılarak ıspanakların üzeri kapatılıp güzelce yağlanır ve 250 derecedeki kızgın fırına verilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder