Ben bu yemeğin tarifini Zehra ablamdan almıştım. Geçenlerde arkadaşlarıma pişirdim ve herkes tarafından beğenildi . fotoğrafını çekemediğim için tarifini yazamadım bir türlü ama arkadaşım Leyla hanımın isteği üzerine bu tarifi ekliyorum ...
Malzemeler:
2 kilo kuzu budu
100 gr maydonoz
1 tatlı kaşığı somak
2 diş sarımsak
1tatlı kaşığı biberiye (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Kuzu budunu kasaptan alırken kemiğini çıkarttırın (But kesinlikle parçalanmayacak) Maydonozu yıkayın ve ince ince doğrayın. Dövülmüş sarımsağı, sumağı, biberiye (ben Kullanmadım) ve tuzu bir kabın içinde karıştırın. Bu karışımın bir miktarını daha sonra kullanmak üzere ayırın. Kuzu budunu tezgahın üzerine yayın, kemiğin çıktığı yere hazırladığımız malzemeyi koyun. Budu rulo yapın ve fırını 190-200 dereceye ayarlayın. Rulo eti iplik veya sicimle rosto sarar gibi sarın Kalan Baharatla hazırlanan eti iyice ovun. Üzerinde kalanları elinizle temizleyin. Sonra hazırladığımız eti fırın torbasına yerleştirerek yaklaşık 2 saat pişirelim. But fırından çıktıktan sonra 15 dakika kadar dinlendirip iplerini keselim ve dilimleyerek servis yapalım. Çok güzel oluyor.. Afiyet osun!....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder