2 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım çay bardağı susam
1 kibrit kutusu tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
İlkönce bir tencereye yağı koyup içine susamları atalım ve hafif bir şekilde kavurduktan sonra irmiği atıp kavurma işlemine devam edelim. Başka bir tencerede de şerbetini hazırlayalım. Şerbetini su ile şekeri tencereye koyarak kaynamaya bırakalım. İrmik renk değiştirdikten sonra kaynamış şerbeti içine dikkatli bir şekilde (sıçrayabilir o yüzden ocağın altını iyice kısın) dökelim ve biraz daha kaynatıp göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatarak dinlenmeye bırakalım. Dinlendikten sonra servise hazırdır. Sıcak olarak servis yapılması önerilir.Afiyet Olsun!.........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder