Ben karnıbahar kızartmasını çok severim. O yüzden de bunu fırında yapıp daha hafif olmasını sağlıyorum. Üzerine de sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos hazırlayıp afiyetle yiyorum.
Malzemeler
Orta boy karnıbahar
2-3 kaşık un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
süt
Yapılışı
Karnıbaharı çiçek çiçek ayırıp tencerede haşlayalım. Başka bir kapta un ve yumurtayı azar azar ilave ettiğimiz süt ile karıştıralım. (Koyu ama akıcı bir kıvam alana kadar) Daha sonra haşlamış olduğumuz karnıbaharları bu karışımın içine batırıp her yerini buladıktan sonra yağlanmış bir borcama veya bir tepsiye dizelim. Fırında kızartalım. Ben aralarına haşlanmış havucu da dilimleyip aynı şekilde hazırladıktan sonra yerleştirdim. Afiyet Olsun.......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder